lluminàries per un local comercial

Tipologies de lluminàries per un local comercial.

Tipologies de lluminàries per un local comercial.

 

Lluminàries per un local comercial

Quan  plantegem el nostre nou local comercial, un dels aspectes  més importants és la il·luminació. Sense una il·luminació correcta, no podrem vendre els nostres productes.
Tothom a vist locals que no conviden a entrar, normalment això és per una tria de lluminàries errònia. Per això aquí espliquem les direrents tipologies de lluminàries per un local comercial.

 

L’esquema d’il·lumnació de cada negoci és diferent però, la tipologia de lluminaries és el mateix. És important saber els lumens i temperetures vol el nostre negoci.
Al preparar la il·luminació del nostre espai, hem de decidir les diferents tipologies que necessitem basant-nos en la funció que exerceixen cada una.

Tenim 4 tipologies diferents en els locals comercials. La il·luminació general, els focus, la llum decorativa i les lluninaries tècniques.

Il·luminació general

El nostre espai, necessita una il·luminació general que ens doni el volum i la distribució bàsica del comerç. Hem d’il·luminar de manera global però diferenciada, els espais de pas, les zones de provadors, les caixes, etc.

La il·luminació general és la que necessitem per donar els lúmens necessaris al local, ho podem aconseguir amb focus fixes o down lights integrats en el sostre, en els centres o zones de pas del local.

Focus o spots

Els focus serveixen per il·luminar el producte del nostre local. Són un element principal en la il·luminació del local.
El millor és que estiguin agafats a un carril electrificat, ja que així tenim la màxima mobilitat i possibilitats d’inclinació o col·locació.
A l’hora d’il·luminar amb aquests tipus d’elements, si no és que hi ha una temperatura especifica per il·luminar els nostres productes, el millor és fer-ho amb una llum neutra repartida de manera uniforme.
És important i, no podem perdre de vista que per aconseguir relleu en els nostres productes necessitem sempre les ombres i que amb un focus podem fer ressaltar el producte que més ens interessi.
En algun negoci molt específic, com per exemple els del sector de la alimentació, substituirem aquests focus per campanes que ens permetran il·luminar de manera zenital, però amb la resta de característiques lluminiquesn iguals.

Llum decorativa

Moltes vegades veiem a les botigues lluminaries decoratives, normalment a la caixa o en algun punt expositiu rellevant.
Aquest tipus de lluminàries no les hem de contar mai com a llum del local. Son lluminaries que no donen cap tipus de lumen ressenyable ni aconseguiran que es vegi millor el nostre producte. Decorativament o com a reclam visual sí que són molt importants. Aquests punts decoratius són els que atrauran els nostres clients.
En aquesta tipologia de lluminària també hem de pensar amb tota mena de llum indirectea i tira de led que posem per aconseguir diferents relleus i volums. Son lluminaries que donen riquesa visual i volum, però que mai poden il·luminar d’una manera correcta, ni espai de pas o de venda.

Lluminàries tècniques i d’ús

Moltes vegades, la falta d’experiència, fa que a l’hora de plantejar les diferents lluminàries d’un local comercial, no recordem que també és necessari des de les llums per poder sortir del local, o alguna lluminaria que es mantindrà encesa alguna hora més que l’horari comercial, i totes les d’emergències obligades per normativa.

Cada una de les diferents tipologies de lluminària tenen un ús diferenciat i singular. Com sempre les bases és poden trencar si el projecte ho demana. Alguns locals comercials necessiten un altre tipus d’iluminació. El mon de la restauració, utilitza un altre tipus d’esquema lluminic, encara que les tipologies siguin diferents.

Desde La happy Factory farem que el teu projecte estigui perfectament il·luminat segons les necessitats del teu negoci.

Truca’ns i en parlem.