6 Tipologies de paviment pel nostre local

6 tipologies de paviment pel nostre local

6 Tipologies de paviment pel nostre local

6 TIPOLOGIES DE PAVIMENT PEL NOSTRE LOCAL

Una de les partides més importants i que mereix més reflexió a l’hora d’emprendre un projecte de reforma d’un interior comercial és, el paviment. Això és així, ja que el paviment serà el suport de la resta d’elements que nosaltres posarem al local. És l’element més difícil de canviar en cas de deteriorament o error conceptual. És molt important pensar que estem pensant en paviments per un negoci i que els valors són molt diferents de quan estem pensant en una reforma domestica. Aquí tens 6 tipologies de paviment pel nostre  local.

Els paviments més utilitzats a les reformes comercials són:

PEDRA

La pedra en totes les seves variables: marbre, granet, pissarres o calcàries és un material amb moltes virtuts tant en acabats com en manteniment. El seu preu pot ser elevat i la seva col·locació és lenta, ja que en la majoria dels casos necessita un pas més com és el polit. Una de les virtuts que el fa quasi imprescindible en empits i entrades és el fet de poder fer peces a mida i, això fa que sigui un dels millors materials per petites formes.

Fusta

Els paviments de fusta poden tenir molts acabats diferents i en la seva majoria donen una imatge de calidesa i qualitat. És un material que en una botiga o local comercial necessita molt manteniment, ja que té un desgast molt marcat. A la vegada, és un material que si no té problemes amb aigua o algun altre producte molt agriu, envelleix molt dignament agafant una pàtina elegant i que transmet molta tradició.

Ceràmica

La ceràmica és un material que té segurament el millor balanç entre preu/manteniment/qualitat. També és un material molt adaptable a tes necessitats i amb uns acabats infinits. Ja només depèn del nostre gust aconseguir triar el correcte. El problema amb la ceràmica és també una de les seves virtuts i és el fet que hi ha qualitats també infinites. És un material que és molt difícil de substituir en cas de trencament. Quan pensem en ceràmica, quasi mai pensem en la borada que l’acompanya i, és un altre element que va incorporat que té un manteniment complicat i molt més alt del que es pensa.

Paviment sintètic

Els paviments sintètics, tenen un cost econòmic i són molt ràpids d’instal·lar. Avui entre parquets sintètics i linòleums tenim infinitat de qualitats i acabats que es poden adaptar a totes les nostres necessitats. Podem diferenciar els que tècnics de gran qualitat i els d’ús domèstic que també utilitzem en l’espai comercial. Els tècnics, no tenen cap problema rellevant, però a intentar col·locar material domèstic en un espai comercial amb el temps podem tenir més problemes, ja que ni per resistent cia ni envelliment tenim una bona garantia.

Paviment continuo-Pintura

Les pintures tècniques per paviment són una bona solució econòmica per molts espais. Podem aconseguir un paviment molt vistós i diferent gràcies a la sorpresa de veure un terra tot continuo de color. Els problemes d’un paviment pintat son que necessita que la superfície on l’apliquem estigui perfecte, ja que si no al ser un material que el gruix es mesura en micres, ens relaxarà totes les imperfeccions. Aconseguim una superfície tan llisa que, si no introduïm algun tipus de “sorres” en ell, serà un paviment molt lliscant. La pintura suporta millor la fricció de materials tous que durs, que el poden fer escamar-se i és un material que ràpidament queda marcat de manera superficial.

Fibres Vegetals  o Sintetiques

Les fibres vegetals o sintètiques, tipus fibres de coco o moquetes, no són gens recomanables per un paviment d’un espai comercial. Aquests materials, són econòmiques de compra i col·locació però envelleixen molt malament i en un espai comercial es destrueixen per l’ús amb molt poc temps. Les moquetes tècniques per lloses sí que són molt més perdurables, però els seus acabats normalment no són els esperats en una botiga. Una altra cosa són oficines o sí que s’utilitza moltes vegades.

 

Cada un dels materials que podem posar al nostre espai, té les seves virtuts i els seus defectes, és per això que a La Happy Factory fem els projectes adaptats a tu i intentem trobar els materials que més funionen al teu nou local. T’ajudem a triar tots els materials que necessites pel  nou projecte.

Truca’ns i en parlem.